Sunday, November 6, 2011

Püha Georgi muda ja ilu


Elu St George'is on üsna huvitav olnud siiamaani.
Reede ja laupäeva vahelise öö veetsin siis sibulapõllul. "Bin", mille eest me 40$ saame, mahutab 500kg ehk 20 pesukorvitäit sibulaid. Töötasin koos ühe kohaliku Ann'iga (kes kõik 12 tundi järjest ainult rääkis) ja kahepeale kokku saime 4 bin'i ja 5 korvitäit sibulaid. Ehk mõlemad 80§. Praeguses ööbimiskohas maksan öö eest 20$, siiasõit oli kokku veits üle 200$, bussisõit põllule ja tagasi on 30$ nädal (eriti tobe). Ehk kui kõik kokku lüüa, siis rahaliselt ei tasu see siin kohe üldse ära. Isegi, kui ma topeltkiirelt töötaksin (mis oleks täitsa võimalik).
Teisalt see kogemus ja kohaliku külaelu nägemine on hindamatud nii, et ma väga ei muretse :) Eriti, kuna Ann lubas, et katsub meile leida tööd viinamarjaaias, mis pidi paremini tasustatud ja kergem olema. Mööda mulda sibulaid rebida ei ole just kõige lihtsam.
Laupäeva ja pühapäeva vahelisel ööl tööd ei olnud, kuna tuli üsna mitu pangetäit vett taevast alla. Koos kõrvulukustava mürina ja kolinaga. Kella 21ks vihm lakkas ning Ann ja veel paar kohalikku võtsid mind kaasa iga-aastasele kooliaiapeole. Päevased meelelahutused ja turg olid kokku pakitud ja öine laaberdamine juba alanud. Tantsupõrand oli üks suur mudamülgas ja aeg-ajalt toimus seal spontaanseid mudamaadlusseansse :D Mind õnneks üleni mutta ei kastetud aga tundide kaupa tantsida sain küll. Mis oli väga tervitatav, sest ma ei ole Eestist lahkumisest saati tantsida saanud. Ühele külapeole kohaselt lasti kantrit ja tiskensit vaheldumisi. Mul oli tantsuvajadus nii suur, et suurt vahet ei olnud, mis stiil parasjagu mürtsus.
Sõbrunesin ka ühe ma'imäletamis Austraalia nurgast pärit tüübiga, kes rääkis Aussi murrakut nii, et iga kolmas sõna oli hoomatav. Suurema osa ajast ei viitsinud üle küsida nii, et naeratasin ja noogutasin.
Nüüd olen kohalikus infokeskuses internetti külastamas väikse tasu eest. Täna öösel vist ka tööd ei ole, kuna muld on liiga märg. Aga vb saab veel mudamaadluseid korraldada, öhöhö..


 Väike vahepeatus linnakeses nimega Toowoomba

 St George'i bussipeatus taiwanlase, sakslase, hiinlaste ja ameeriklastega

 Minu motellitoa kööginurk

Ja mu kuninglik residents lisaluksuste - teleka ja lisavooditega

2 comments:

  1. vahi kus ebarentaabel biznes! ja kas siis päeval magatakse ja öösse töötatakse? siin mandril on enamasti ikka vastupidi. meil siin lõppes videvikuajalaulude festival ja kõik külastajad on õndsas fluidumis. kallistused!! ja elagu kantri ja tiskens ;)

    ReplyDelete
  2. Eks siis vist palavuse pärast see öine töö... Oled nii tubli ja kallis! Meie siin kudeme oma igapäevakudemist, lisaks Sinu järele igatsemisele

    ReplyDelete