Monday, November 21, 2011

Sibulasiiber

Pärast kahte nädalat sibulate sikutamist sai mul sellest üsna suur siiber. Mul õnnestus küll nõnda osavaks saada, et kahe kastitäie asemel suutsin neli kasti kokku kraapida. Aga viimane põld, kus töötasime, oli niivõrd ohakaid täis, et kohati oli raske sibulaid kätte saada. Ja põlvitada eriti ei saanud ning püsti töötades väsis keha nii ära, et otsustasin oma uue sõbra Jay ehk Jerome'ga kell 2 öösel jalga lasta. Tavaliselt lõppeb töö-öö umbes 10 või 11. Ja enne lahkumist andsime oma lambid ja käärid neile tagasi, sest mõlemad otsustasime enam mitte tagasi tulla. Kahe nädala jooksul teenisin siin 660$, mis peaks olema umbes 7700 krooni... noh, 500€. Võtsin umbes 3 või 4 ööd ise vabaks ja vahepeal sadas vihma nii, et kui tubli olla, siis on isegi võimalik selle tööga raha teenida.
Kuna juba ammu lahkumisplaane haudusin, astusin ükspäev ühte arvutipoodi sisse, mille aknal reklaamiti, et nad teevad ka kujundustöid. Jätsin neile oma cv ja portfoolio. Nad lubasid helistada, kui mõni tööots tuleb. Nüüd plaanin küla peal veel uurida, et ega keegi miskit kujundada lasta taha.
Töötamise-puhkamise viimane pool läheb väga hästi. Linnake on täis seljakotirändureid ja aeg-ajalt tutvun mõnega. Üksi reisimine on ses mõttes väga vahva, et vestlused võõrastega algavad palju lihtsamalt.
Tutvus Anne'iga on eriti kasulik. Lisaks sellele, et saan tema juures elada, hoolib ta sellest, et mul ikka hästi läheks ja ta on ka oma laia tutvusringkonna seas uurinud, ega keegi disainerit vaja. Ükspäev viis ta mu linnast veits välja tammi vaatama, mis suurt osa Balonne'i jõe vett kinni hoiab. See on seesama jõgi, mis püha Georgi linnakest läbib.
Ilm on ääretult mõnsa. Kui päeval ringi liikuda, siis ei saa seda eriti kiiresti teha, sest kraade on umbes 35C. Mulle see praegu veel sobib väga hästi. Ma olin ennast enne lahkumist juba kuumalainele häälestanud ja naudin peaaegu troopiliselt kõrvetavat päikest. Mõned korrad on see nautimine küll lõppenud õhukonditsioneeri ees aluspesu väel seismisega :D
Pikemas perspektiivis on mul plaanis jõulud Irenega veeta ja uuel aastal kas Melbourne'is või Sydney's tööd leida. Seda veel ei oska aimata, kus ma aastavahetusel olen. Võimalik, et ei ole Irene juurest kaugemale jõudnud sel hetkel.



 Siin on suisa kultuurikeskus olemas. Veel ei ole näinud, et seal midagi toimuks

Blossom

 Ärge küsige, millega ta tegeles :D

 Lucy

 Kohalik vaatamisväärsus

 Meenutab Islandit




 Ohakad jätsid põlvedele veits jälgi..

Hull prantslane Jay

2 comments:

  1. Lugesin just hommikul Su blogi. Rääkisime Atsiga, kuidas Sul on seal 36' sooja. Natukene aega hiljem läks Ats õue ja siis natukene aega veel hiljem helistas mulle: "No tsau! Kuule, väljas sajab mingit lume moodi asja."

    "Jei!" laususin just mitte väga suure entusiasmiga, "Palju õnne meile?" lisasin.
    "Mhmhh, Laural on praegu 36' sooja seal."
    "Et läheme talle külla või?"

    Vat selline lugu juhtus täna hommnikul.

    (Nüüd oleks nii mõnsa kribada: niiet me tuleme, musike:D)

    ReplyDelete
  2. Ehhehe :D Aga tulge :D Sydney salsafestival on 2. - 5. veebruar ;)

    ReplyDelete