Sunday, January 1, 2012

2012


Uus aasta tuli suuuuure välgu ja pauguga Sydney Harbour Bridge'i juures. Sydneylased hakkasid juba hommikul vara silla ümber paremaid kohti hõivama. Metsikud rahvamassid olid täielise piknikuvarustusega parkides ja tänavatel ootel, vihmavarjud päikest varjamas.
Ma hakkasin Newcastle'ist kell 10 hommikul Sydney poole sõitma. Kui kahe tunni pärast ronge vahetasin, sadas paduvihma ja ilm nägi äärmiselt trööstitu välja. Kui tunni aja pärast Sydney ühes rongijaamas õue astusin, oli päike sajaga väljas ja kõrvetas hoolega.
Asetasin kohvri Merka juures maha ja jooksin temaga kaasa ta töökohta, milleks oli väike laev, mis tiirutas sadamas ringi. Sain tasuta väga vahva ringreisi :)
Kuna Merka kella kaheni hommikul tööl pidi olema, sain silla juures kokku hoopis tema sõbrantsi Reelika ning veel kahe eestlasega, kes otsisid läbi Facebooki seltskonda, kellega koos tulestikku vaadata. Ootasime kõigest kaheksa tundi, et kesköö saabuks. Aga saime üsna hea vaatega kohast ühte maailma suurimat tulestikku imetleda. See oli ikka päris äge. Nägin igasuguseid efekte, mida varem polnud ilutulestikes näinud ja mastaap oli mitmekordselt suurem Tallinna tulestikest.

Siit tuubi videost saab väikse mulje kätte.

No comments:

Post a Comment